Tannpleie

5 ting som kan skje hvis du ikke dun hver dag

Selv om mange kanskje enig at tanntråd hver dag er noe irriterende, gjør aktiviteten munnen en verden av god. Tanntråd har en rekke gode effekter, og ikke tanntråd hver dag kan føre til noe som er best unngås.

1. gulnede tenner

Den første effekten av sjeldne floss er gulnede tenner som følge av bakteriell oppbygging. Som hyppig børsting tenner er viktig for en sunn, hvitt smil, kan tanntråd bidrar like mye, fordi tann børster ikke kan nå mellom tennene tilnærmelsesvis samt riktig brukt floss. Så hopper over dager eller ikke bruke tanntråd på alle kan mørkere tennene mer enn de fleste tror.

2. blødning Gums

Forlate bakterier som bygger opp mellom tennene mellom tennene er dårlig for tannkjøttet, og kan føre til blødning. Dette blødning kan oppstå mens de spiser, pusser tennene, eller når floss endelig gjør kontakt; i hovedsak, grov kontakt med tannkjøttet begynner å forårsake smerte. Dette er et resultat av usunn bakterier som kan begynne å bebo tannkjøttet når de ikke er tvunget bort gjennom konstant anvendelse av tannkrem og dun, og kan raskt føre til gingivitt.

3. dårlig ånde

Kalles også halitosis, kan dårlig ånde være et vedvarende symptom på dårlig munnhygiene og, selv om mange ikke kanskje tror det, sjelden bruk av tanntråd. Mens de fleste tilfeller av dårlig ånde er løst gjennom enkle børsting, noe mat som gjenstår mellom tennene er mat stakk i munnen, og kan derfor fortsatt være der en lukt som tilsynelatende nekter å gå bort. Reneste pusten mulig er et resultat av komplette muntlig hygiene - bruke tanntråd!

4. tann forråtnelse og tap

Gingivitt, som er et vanlig resultat av spjåke seg ut bygge opp mellom tennene, kan forårsake tannkjøttet å falle inn i munnen. Dette, kombinert med buildup å trykke mot tann, kan resultere i faktiske forfall og eventuell tap av noen tenner. Det er foreslått at den gjennomsnittlige voksen i USA har mistet som syv tenner som følge av utilstrekkelig tanntråd- eller ingen i det hele tatt.

5. hulrom

En del av prosessen med tannråte betyr at hulrom er mye mer sannsynlig å utvikle mens mat står mellom tennene; tross alt, er floss en del av god munnhygiene. Mens de fleste er villig til å avvise hulrom, siden de kan fylles lett, er ofte starten på en vanskelig prosess der tannen gradvis blir svakere og henfaller videre og mottar flere fyllinger. Dette fører ofte til nevnte tap av tenner.

Så melodramatisk som det kan høres, ikke bruker tanntråd ofte kan resultere i overraskende katastrofale konsekvenser for munnhygiene. Fra den relativt mild gule tenner til betydelige tap av tenner er det en stor mange grunner til å bruke tanntråd regelmessig og unngå skadelige potensialet i ikke overvåking og ta vare på munnen som mulig.