Tannpleie

Hvordan håndtere en dental krise?

En tannlege krise som en skade tannkjøttet eller skade på tennene kan være svært alvorlig. Slike hendelser skal ikke ignoreres. Ignorerer disse problemene kan føre til alvorlige fordypning problemer. Du risikerer å permanent skade din gums eller tennene, noe som kan føre til behovet for omfattende behandlinger som koster mye mer.

Det er viktig at du kontakter en emergency tannlege så snart du opplever en tyggegummi eller skader på tennene.

Hva gjør du når møtt med en nødssituasjon

Det er flere ting du kan gjøre for å håndtere problemer før du besøker tannhelsetjenesten.Følgende er en oppsummering av noen tips for å håndtere presserende situasjoner:

• Ødelagt eller chipped tenner: Kontroller at du lagre alle deler av tannen. Skyll ut munnen med varmt vann for å fjerne alle rester fra munnen. Dette vil hjelpe deg å unngå svelge noen brikker. Bruke et stykke gasbind på området til blødning stopper. Hvis det er hevelse, bruk en kald trykk på utsiden av munnen til å minske hevelsen.

• Sprakk eller mistet fylling: tygge på sukkerfri tyggegummi og stikke den i hulrom eller sprekk.

• Falt kroner: hente falne kronen og sikre at du bærer den med deg når du besøker emergency tannlege. Hvis du opplever smerte, gjelde fedd olje med en bomullspinne sensitive området. Unngå å bruke superglue for å knytte kronen.

• Tannpine: bruke smerte medisiner som aspirin for å hjelpe med smerten. Skyll munnen med vann og børste eller tanntråd tennene for å fjerne enhver matpartikler som kan være fast mellom tennene. Bruk en kald trykk på utsiden av munnen hvis tannkjøttet er hoven.

• Brutt ledninger eller bukseseler: ødelagte koblinger eller klammeparenteser kan resultere i skade til tyggegummi, tungen eller kinnet. Skyv ledningen inn i en posisjon som gir økt komfort for deg. Du kan bruke viskelæret slutten av en blyant for dette. Du kan også bruke en bomullsdott eller stykke gasbind på linjen hvis du ikke kan flytte ledningen.

• Infeksjoner eller abscesser: en byll er en infeksjon som oppstår ved foten av tannen rundt roten. Det resulterer i skade på vev rundt tennene. Infeksjonen kan enkelt spres til andre deler av kroppen hvis ikke behandles riktig. Skyll munnen med varmt salt vann adskillige timene pr. dag.

• Skader bløtvev i munnen: skyll munnen med en varm saltvann løsning. Bruk gasbind til blødning området. Du kan også bruke en tepose. Hold dette på plass til blødning stopper. Bruk en kald trykk utenfor munnen hvis det er hevelse.