Tannpleie

Hvordan vet jeg når å erstatte min tannarbeid?

Når du får nye tannarbeid gjort, tenke du sannsynligvis ikke mye om når du må få det erstattet. Veneers, kroner og andre dental maskinvare, men til slutt slites og må erstattes.

Hvor lenge disse typer arbeid sist? Som en tommelfingerregel, kan de fleste skallfasetter og kroner vare i syv år. Noen siste enda lenger, avhengig av forskjellige faktorer.

Faktorer som forårsaker slitasje på tann arbeid

Faktorene som forårsaker noen skallfasetter og kroner utslitt etter bare sju år, og andre å vare et tiår eller to er varierte. Her er noen av problemene som påvirker livet skallfasetter og kroner:

Konstruksjon: Materialer i konstruksjonen av din skallfasetter kan påvirke levetid eller din tannarbeid. Som regel varer harpiks skallfasetter ikke så lenge som de laget av Porselen. Porselen veneers kan vare fra 10 til 15 år.

Dental Hygiene og personlige vaner: Hvis du har problemer med tann sliping (bruxism), din kroner og skallfasetter kan ikke vare så lenge som i folk som ikke har som vane. Dårlig tannhygiene, også tar sin toll på kroner og skallfasetter. Selv om den kunstige delen av kronen ikke kan forråtnelse som vanlig tenner, husk at kronen er knyttet til en ekte tann. Tann kan, og ofte gjør, blir forfalt hvis du har dårlig dental hygiene.

Munnen din balanse: visse medisinske tilstander eller matvaner kan forårsake munnen blir for surt. Som igjen kan føre til din skallfasetter og kroner bryte ned mer raskt. Som en del av rutinemessig dental helsen Sjekk noen tannleger surheten av sine pasienter spytt med pH strimler. Avhengig av resultatet, kan de tannlegene arbeide med sine pasienter til å hjelpe dem med å velge en diett som vil gi sine tannarbeid lengre levetid.

Når trenger min tannarbeid byttes?

Selv om de fleste skallfasetter og kroner vare alt mellom 7 og 12 år, vil det komme en tid som du må erstatte ditt. Her er noen ting du kan se for å bestemme når det er tid til å ha dem ut.

Negative endringer i utseendet: Over tid, kan din tannarbeid skifte i forhold til deres posisjon i munnen. Disse endringene kan påvirke utseendet. Hvis din tannkjøttet forsvinner, bli stedet der din krone slutter synlig. Fargen på din tannarbeid kan endres gjennom årene, forårsaker en konflikt med resten av tennene.

Slitt eller skadet tannarbeid: selvfølgelig hvis din gamle tannarbeid blir brutt eller hakk, er det tid for en forandring. Men er noen skade fra slitasje mer subtil. Hvis du slipe tennene, kan din kroner utvikle små hull. Selv om du ikke kanskje kunne se skade, vil tannlegen se det under rutinemessig checkup og varsle deg om behovet for å erstatte den.

Forskyves skallfasetter: Din skallfasetter kan bli forskyves eller selv pop av. Generelt, de kan bli erstattet, gir som tannen under sunt.

Du kan spørre, "Er det noe jeg kan gjøre for å forlenge levetiden til min tannarbeid?" Ja, det er. Hvis du opprettholde en daglig rutine som inkluderer pusse tennene to ganger om dagen, tanntråd dem en gang om dagen, og bruker et fluorid munnvann, kan du holde dem i bedre form. Også er en vanlig fordypning rensning og checkup en viktig del av å gi din tannarbeid et lengre, mer nyttig liv. For å oppdage mer om forlenge levetiden til dine tannarbeid, kontakt din tannlege i dag.