Tannpleie

Hvorfor bør du få klammeparentesene eller invisalign?

På et tidspunkt, vil mange mennesker måtte bære kjeveortopedi. Studier har funnet at 33 prosent av mennesker i verden har slitt dental bukseseler eller Invisalign, klare retainer alternativ til tradisjonelle metall braketter, på et tidspunkt i livet. Mellom 1982 og 2008 var det en 99 prosent økning i mengden av folk som bar dem! For mange, særlig tenåringer på en selvbevisst punkt i livet, er det alltid spørsmålet om hvorfor klammeparentesene er en nødvendighet.

Gjennom vår childhoods mister vi vår baby tenner. Når dette skjer, kan permanente tennene som kommer i å erstatte dem vokse i hakket eller overlappet. Du kan også lage en underbite eller en overbitt. Selv om dette ikke skjer for alle, et flertall av folks tenner ikke kommer i helt rett. Disse egenskaper arves, og det er svært sannsynlig at hvis du finner deg selv trenger tannregulering, du er langt fra eneste i familien din til å være i den posisjonen.

Du kan være fin med unike smil. Imidlertid kan har en feiljustert bit forårsake mye unødvendig slitasje på tennene over tid. Feil justert tenner kan være mye vanskeligere å børste og dun riktig, og som tiden går vil du kjører risikoen for å utvikle oral helseproblemer som gingivitt og hulrom. Dette kan også føre til dårlig fordøyelse, som har en ryddig bit betyr maten blir brutt ned i mindre biter. Hvis venstre ubehandlet, kan du også kjøre risikoen for å utvikle mer alvorlige ansikts problemer. Taket av munnen også endres formen med bestått av tid, og feilaktig plassert tenner kan føre til pusteproblemer ned linjen.

Hvis du er sjenert om hvordan bukseseler vil påvirke din erfaring, er du langt fra alene. Voksne og tenåringer både bekymret for at deres jevnaldrende vil oppfatte dem annerledes. Voksne tenke spesielt ofte at har bukseseler vil gjøre dem ser unge. Det er der alternativer til tradisjonelle metallbrakettene kommer inn. Mange tannleger kan passe sine pasienter med klart braketter, gjør det mindre synlige på tennene uten å svekke deres faktiske effektivitet. Du kan også kunne velge Invisalign, som er klare og tilpassede montert på tennene. De er justert etter tennene sylinder, akkurat som du ville gå i gang for å få din bukseseler strammet for å holde dem effektivt.

Mens du ikke kanskje fornøyd med tanken på ventende ortodontiske prosedyren, er det ikke så ille som det kan virke. I det lange løp, du vil få en vakre smil og bli spart fremtidige helseproblemer. Husk, du ikke er alene når det gjelder orthodontia. Odds er, du ikke trenger gå langt for å finne noen som vil ha tips og triks for å gjøre din Invisalign føler usynlig.