Tannpleie

Bruksisme: sliping tennene

Selv om du aldri har hørt av termen, sjansene er, du er kjent med hva det er. Bruksisme er den tekniske betegnelsen for sliping eller clenching tennene. Det er et svært vanlig problem og påvirker mellom 30 og 40 millioner barn og voksne.

Det finnes to typer: våken bruksisme (som skjer i løpet av dagen) og den mest utbredt - nattlige eller sove bruksisme (som skjer om natten.) Den vanligste årsaken er stress eller angst, men det kan også skyldes en feiljustering av tennene, som en side - effekt av noen nerve lidelser og som en bivirkning av enkelte medisiner.

Fordi det vanligvis skjer om natten, kan du ikke selv innser du er sliping tennene til symptomene begynner å utvikle. Du kan være en bruxer hvis du våkne opp til eller opplever noen av disse symptomene:

Sår kjeven

Stadig mer sensitive tenner

Hodepine

Ansikts smerter

Tenner som er slitt flatt eller chipped

Brutt tannfyllingsmaterialer

Hovne kjeven felles

Hva Bruxing gjør tennene

Med alder og tid, alle tennene naturlig bli slitt ned og synes å være mer "flat". Med bruksisme, men bærer sliping bevegelse dine naturlige tenner ned mye raskere enn normal slitasje. Hvis venstre ubehandlet, det pleide å være "normalt" formet bli kort, flat, sprukket stubber av der tenner pleide å være. Konstant sliping, legger enten om dagen eller om natten, kraftig press på motstridende tennene. Denne bevegelsen sliping og tilbake kan føre til at tennene skal sår neste morgen og merkbar brudd linjer og chips kan oppstå. Emaljen er sakte, men jevnt slitt bort til yellowy "dentin" laget av tannen er synlige og kan forårsake tann følsomhet. Tannlegen kan legge fylling til disse tenner å prøve å forlenge dem tilbake og stoppe følsomhet, men uten å komme til roten av problemet, vil fyllinger bakken ned og slått ut, akkurat som naturlige tann struktur.

Hva å gjøre?

Hvis du tror du er en tann jeksel, se tannlegen. Han vil undersøke tennene etter fordypning problemer knyttet til bruksisme - inkludert din "bite" og tann eller tyggegummi skade. Han vil diskutere behandlingsalternativer med deg avhengig av den mest sannsynlige årsaken til bruksisme. (Noen alternativer inkluderer en egendefinert montert munn vakt eller en splint.)

Merk at bruksisme er svært vanlig hos barn, spesielt under fem år. Mens de fleste tilfeller av barndommen bruksisme løse på egenhånd rundt alderen ti, de samme symptomene voksne ansiktet er også gjelder for barn. Hvis du hører barnet sliping sine tenner eller de klager av en sår kjeve eller andre symptomer nevnt ovenfor, kan du se tannlegen. Han vil undersøke for å se etter skader og årsaker og kan gi du på riktige behandlingsalternativer, som kan inkludere en natt vakt eller avslappende øvelser før sengetid.

Hvis du tror du kan ha bruksisme, må du kontakte tannlegen.