Tannpleie

Betydningen av tilstrekkelig helsetjenester når oppdra et barn

Lære din barn god er munnhygiene i ung alder en investering som vil betale livslang utbytte. Du kan starte prosessen ved å sette et godt eksempel: tar godt vare på dine egne tenner og tannkjøtt sender en melding at oral helse er noe å være verdsatt.

Hvordan bør jeg begynne? Rengjør jeg mine babyer tenner? Så snart den første tannen vises bruk en myk, ren klut til å tørke barnets tenner og gums etter fôring. Så når tennene har hatt videre inn i munnen start å bruk en liten, myk Bristol tannbørste til å rengjøre tannen etter spising. Bruk bare en 'ert størrelse' mengde tannkrem som barn pleier å svelge mesteparten av tannkrem.

Du bør også være svært bevisst at tannråte kan oppstå når en baby er gitt en flaske fylt med, formel eller fruktjuice ved sengetid eller over lengre perioder i løpet av dagen. Langvarig eksponering for sukker i disse væsker kan føre til tennene misfarges og forfalle. For å forhindre dette, ren barnets tenner etter hver fôring og ved sengetid gi en flaske fylt bare med vann.

Det er svært viktig å pensel før sengetid!Hvis du ikke bli kvitt bakterier og sukker som forårsaker hulrom, har de hele natten å gjøre skade. Mens du er våken, hjelper spytt holde munnen ren. Når du sover, det er mindre spytt produsert for å rense munnen. Derfor er det viktig å pensel før sengetid. Også det er svært viktig å ikke skylle etter børsting og dette tipset er tilgjengelig for voksne også!

Når vil det være trygt å la dem Rengjør tennene på egen hånd?

Små barn har ikke fingerferdighet pensel riktig. Barnet trenger tilsyn og hjelpe børsting før han eller hun er 8-10 år å sikre en grundig børsting er gjort.

Hvordan kan jeg bidra til å opprettholde god tannhelse? Besøk din tannlege regelmessig. Etter innledende tannlegen vil anbefale deg når du skal returnere for undersøkelse. Det er viktig at du delta på disse anbefalte intervaller som tannråte hos barn kan gå raskt og det er viktig å opprettholde regelmessige kontroller ups.

Bruk barn tannkrem med fluor i den. Hvor mye tannkrem på tannbørsten bør være 'ert størrelse' bare.

Overvåke barnets kosthold og redusere mengden av sukker forbrukes og unngå mellom måltid snacks.

Barnas tannkrem skal brukes i henhold til en alder av barnet.