Tannpleie

Rotfyllinger terapi for å lagre en dårlig tann

Rotfyllinger terapi er en dental prosedyre utføres av tannleger når tann cellulose blir smittet. Denne fremgangsmåten forsinker gjeldende infeksjon og beskytte forurenset tannen fra ytterligere infeksjoner. Selv om denne prosessen er ganske komplisert og må flere besøk til tannlegen, er noen ganger det eneste levedyktige alternativet for å lagre tannen.

Gjennomgå denne fremgangsmåten for å hindre videre og smerte

Under og inne hvit emaljen på tannen er vanskelig dentin laget og bløtvev kalt papirmasse fra hvor tann roten vokser. Sistnevnte inneholder blodkar, nerve vev og bindevev. Når denne massen blir smittet, kan en tannlege måtte utføre rotfylle eller RCT fjerne infiserte masse vev gjennom en prosess kjent som pulpectomy. Nerve av rotfyllinger er også boret ut. Tannleger utvider kanalene ved hjelp av filer og rusk å fjerne det infiserte tissues. Dette gir større utbredelse av den irrigating løsningen, brukes i etterfølgende behandling. Forurenset kanalene er fylt med en inert fylling og deretter forseglet. Til slutt, tannlegene fikse en en krone å hindre nedbrytning av tannen.

Mange fordeler med mange begrensninger

Hvis ikke klarte effektivt, vil en tann som har hatt en bakteriell infeksjon fremgang med infeksjon og forårsake alvorlig smerte og stress. En tannlege kan vurdere om en infiserte tannen trenger en enkel fordypning fylling eller fortsette med en tanntrekking eller en RCT. studier har vist at de fleste tennene som har hatt en RCT vare så lenge som naturlige tenner, med riktig pleie. En tanntrekking er en irreversibel prosess, som uten erstatning kan forårsake de omkringliggende tennene Skift og drift, forårsaker endringer i bite og utseende. Hevingen tannen istedet for fast utvinning gir deg fordelen av å ha en funksjonell tann. Men siden blod forsyning stopper og nerver blir fjernet i denne prosessen, tann vil ikke lenger være viktig og vil bli sprø. RCT er dyrere enn en utvinning. Mens sistnevnte gir umiddelbar smertelindring uten mye penger, det tidligere er mer komplisert og krever flere besøk til tannlegen. En tann, som har hatt en RCT gjort, må en krone, og dermed legge til utgifter.

En oversikt over på instrumentering for denne prosessen

Effektiv og rask behandling er avhengig av tilgjengelighet av godt steriliserte endodontiske instrumenter. Fra pasienten verneutstyr som glass og gummi dam røntgen utstyret som gir klare og jevne utsikt over tennene og omegn, alt utstyr er viktig. Hånd instrumenter som filen K-type og H-filen er lang nål-formet instrumenter for boring ut nervene fra kanalen. Pathfinders gjøre kanalen slik at infiserte cellulose kan fjernes. Vanning og smøring utføres med natriumhypokloritt løsning. Også tilgang til kanalen og forme hulrommet for enkel prosedyre. Den mest brukte fyllmasse er guttaperka tetting materialer inkluderer eugenol, ikke-eugenol og medisinert selfangere.