Tannpleie

Gjør munnen vondt i vinter?

Det er ikke din fantasi og du kan spørre en tannlege om kjeve smerter og tann følsomhet skyldes det kalde været. Tannlegen vil ikke synes du er gal eller bare utsatt for klage. Dental vinter blues er en ekte tilstand. Det kalde været kan chap leppene, tørke huden din, og det kan hammer på nervene koblet til tennene. Det er noen forebyggende tiltak du kan ta for å redusere smerte, men går til tannlegen hvis du mistenker følsomhet er en indikasjon på en mer alvorlig helseproblem.

Dekke ansiktet ditt

Kjøpe en trendy skjerf eller ansikt maske og dekke ansiktet, spesielt nese og munn området når du går utendørs. Dette holder munnen og nesen fôr tørker ut. Det fungerer også som en barriere mot kulden, oppvarming luften før i går i nesen og munnen. Skjerf over nesen sparer varme og fuktighet. Så mye som mulig, pusten fra nesen og ikke munnen. Puste fra munnen bringer i kald luft som kan utløse en følsom nerve.

Prøv en varm drikk

Hvis du er utendørs eller selv innendørs uten varme, er den raskeste måten å varme din nese og muntlige hulrom varm drikke. Du trenger ikke noe fancy, varmt vann vil gjøre. Varm drikke også varmer hendene og har en beroligende, beroligende effekt. Omvendt, unngå kald drikke og vanskelig mat som kan sette mer stress på tennene følsom.

Fluor produkter for Sensitive tenner

Det er tannkrem og mouthwashes laget spesielt for å gjøre tennene mindre følsom. Munnvann produkter er høy i fluor, som tetter tennene, mot Plutselige forandringer i temperatur. Fluor skyller og geler er tilgjengelige med resept, hvis du trenger sterkere fluor produkter. Tannleger bruk fluor gel etter behandling for tannkjøttsykdom, for å redusere følsomheten. Svelge aldri fluor produkter, det kan være giftig i store mengder.

Over disk Desensitizing tannkrem

Desensitizing tannkrem, tilgjengelig over disk, er det mest populære middelet for sensitive tenner. Med en ren finger eller en bomullspinne, gni litt desensitizing tannkrem på de berørte tann. La tannen til "marinade", ikke skyll. Hvis du får ekstra tannkrem på tungen, spytte i stedet for skylling. Desensitizing tannkrem skal tre i kraft i 2 til 3 uker.

Si nei til tobakk

Skråtobakk forårsaker tann følsomhet. Også flekker tennene, slites ned tannen overflate, forårsaker tannråte og forsvinner tannkjøttet. Tygge vil ikke gi deg lungekreft som røyking, men det kan føre til munnen kreft. Det er på tide å slutte før permanent skade din helse.

De fleste opplever sensitive tenner ukene og månedene etter får en fylling eller fordypning rensning. Tennene må komme seg etter opplever traumer, så vær forsiktig med tennene og vente på det å helbrede. Følsomhet skyldes vanligvis utsatte dentinet, et resultat av tannråte. Dentin har liten nerve fibre som sender smerte signaler til hjernen. Når overflaten av tannen slites ut eller corrodes, blir dentin eksponert under.