Tannpleie

Er en elektrisk tannbørste bedre enn en manuell tannbørste?

Bruk av elektriske tannbørsten revolusjonert måten folk bryr seg om sine tenner. Likevel, mange standhaftig stå ved manuell stil, tro at fordelene med en drevet tannbørste ikke oppveier sine ulemper. Manuell tannbørste har mange av sine egne fordeler og relativt få mangler. Drevet modeller har flere ulemper; men mener mange tannleger at fordelene de tilbyr rettferdiggjøre prisen, problemer og power kravene. Et viktig hensyn er graden som elektriske tannbørster har oppfordret barna til å vedta god munnhygiene vaner. Her er det fordeler og ulemper med begge typer, slik at du kan bestemme selv hva slags er riktig for deg og din familie.

Fordelene med manuell tannbørste

Den ydmyke tannbørsten eksistert siden det kinesiske Tang-dynastiet, datert til tidlig på 600-tallet. Den moderne utgaven, bruker nylon børste, kom ikke til 1930-tallet, men. Før dette ble bust laget av naturlige fibre som hest hår. I århundrer har folk effektivt renset tennene med dette verktøyet. Det er kostnadseffektivt og de fleste tannleger gi dem bort til sine pasienter hver gang de kommer inn for en rengjøring. De må aldri bli belastet og du trenger ikke å holde ekstra batterier rundt. De er holdbart, svært bærbar og fungerer like bra i utlandet.

Kanskje er den største fordelen med manuell penselen at du har et stort utvalg av valg med hensyn til størrelse, form, design og stivhet. Selvfølgelig, har du å gjøre jobben selv og holde orden på hvor lenge du pusser. Kanskje er det største problemet at manuell tannbørster, når de brukes feil, kan føre til permanent skade på tenner og gums. De også bære raskt og plast materialet som brukes til å gjøre dem er ikke biologisk nedbrytbart, legge til deponi problemet. Den gode nyheten er at produsenter har adressert dette og introduserte den første nedbrytbare modeller.

Fordelene med drevet tannbørsten

Tannleger elsker elektriske tannbørster fordi de gjør det enkelt for sine pasienter til praksis god munnhygiene. Du bare plasserer børstehodet mot tenner og tannkjøtt og flytte den rundt, sakte og systematisk. Penselen gjør resten av arbeidet. De har en innebygd timer for å spore bruk, gjør det spesielt nyttig for barn. Forskning viser at de er mer effektiv samlet for rengjøring tennene og de pleier å være mindre skadelig for muntlig overflater når brukt skikkelig. Den største ulempen er behovet for lading eller batteristrøm. Batterier, bidra med mindre du bruker hvilken resirkulerbare, også til deponi problemet. Power modeller er stor og clunky og ganske dyrt, spesielt sammenlignet med andre elektroniske enheter.

Barnevennlige elektriske tannbørster

Tema er av elektriske tannbørsten spesielt moro for barna, oppfordrer barn til å omfavne børsting riktig i ung alder. Hva lille jenta ville foretrekker børsting med Barbie eller Askepott snarere enn kjedelig vanlig pensel? Gutter gå gale for transformatorer og monstre, Inc. Enkelte modeller kommer med klistremerke, slik at barna å tilpasse egne pensel. Flere produsenter har introdusert mild, småskala elektrisk tannbørste modeller utviklet for spedbarn og småbarn, oppfordrer foreldre til å begynne munnhygiene så snart baby tenner dukke.

Beslutningen mellom manuelle og elektriske tannbørster anbefales til slutt best av din familie tannlege. Hver person har behov når det gjelder munnhygiene, og hva som fungerer for én person ikke nødvendigvis for en annen. Spør tannlegen hvis en elektrisk tannbørste kan ha nytte deg og din familie.