Tannpleie

Å forstå regulering

Hvis du tilfeldigvis være å ha skjeve tenner eller hva som kalles en feiljustert bit, flere behandlinger kan hjelpe ved utretting tennene. Dental teknikker inkluderer bukseseler og retainers. I flere tilfeller, kan en flyttbar retainer være alt som kreves. I enkelte andre sjeldne tilfeller, spesielt når man har ekstreme underbite eller overbitt, kan kirurgi bli nødvendig. Men i de fleste tilfeller er alt som trengs bukseseler.

Hvilke seler er tilgjengelig?

Hvis saken krever tannregulering, vil orthodontist anbefale en egnet apparatet som er spesifikk for dine spesielle behov. Klammeparenteser kan bestå av metall ledninger, band og flere andre korrigerende dental apparater. Det finnes ingen en metode som fungerer for alle.

Ifølge en fersk undersøkelse, når det kommer ned til utseende av tannregulering, mindre metall, jo bedre. Studien indikerte at de typene dental apparater har ingen observerbare metall ble sett for å være det beste utseende. Disse funnene har nylig blitt publisert i en utgave av American Journal av Orthodontis og Dentofacial Orthodontis. Klammeparenteser kombinerer klart keramiske parentes har klart ledninger eller tynn metall var en mindre attraktivt alternativ. Rent regulering har metall ledninger og metall parentes ble vurdert som minst attraktive blanding.

Hvordan fungerer de?

Bukseseler opererer gjennom anvendelse av konstant press en gang å gradvis gå tenner i en bestemt retning. Mens tennene SKIFT, endrer benet formen som trykket brukes.

Perioden det tar for bukseseler varierer fra en person til den andre, avhengig av problemet alvorlighetsgrad; tilgjengelige bevegelse rommet. plassen tennene må flytte; helse tannkjøtt og tenner; støtte benet; og selvfølgelig hvor godt pasienten følger instruksjonene. Men i gjennomsnitt når klammeparentesene kommer på, de vanligvis fortsatt være der mellom ett og tre år, noen ganger fire. Når de er fjernet, krever fleste iført en retainer kontinuerlig for første 6 måneder og deretter bare når sove som kan i mange år.

Orthodontist må kontrollere om når en måned for å sikre klammeparentesene søker konstant press på berørte tennene.

Er bukseseler smertefullt?

En rekke dental justeringene tannlege eller orthodontist kan gjøre klammeparentesene kan gjøre munnen føler ubehag eller sår. Hvis noen gang nødvendig, kunne smertestillende kjøpte over-the-counter hjelpe i lindrende smertene. Men i tilfelle du får alltid mye smerte når din bukseseler bli justert, diskutere det med orthodontist; Det kan være mulig å foreta justeringer klammeparentes noe annerledes.

Siste utviklingen

Et nytt konsept i ortodontiske behandling er akselerert kjeveortopedi som oppnår de samme mål som konvensjonelle kjeveortopedi, men i mindre tid. Ifølge en Atlantic City orthodontist Robert Bray og President i den amerikanske foreningen tannregulering, har akselerert kjeveortopedi blitt populært med voksne på grunn av at prosedyren lar tennene rett i løpet av måneder i stedet for år. Den viktigste fordelen med akselerert kjeveortopedi er hastigheten som det fungerer fordi med konvensjonelle kjeveortopedi, en pasient kan kreve for å sette på klammeparentesene for mellom 2 og 4 år, men denne siste utviklingen forkorter perioden til mindre enn ett år.