Tannpleie

Hvor å hindre tannlege hulrom

Dental hulrom, ofte et resultat av tannråte er en naturlig faktor som forekommer i alle mennesker. Imidlertid oppstår avhengig av hvor mye omsorg som du gir til dine tenner, dental hulrom vanligvis i forskjellige tidsperioder for forskjellige personer. For barn som spiser mye søtsaker, er dental hulrom kan dukke opp i en tidlig alder hvis de ikke beskytter tennene av børste dem om morgenen og om kvelden. Tilsvarende tennene kan også oppstå i unge mennesker, og er en av de viktigste årsakene til tap av tenner. For å forstå hvordan å ta vare på dental aktiviteter, er det viktig å først forstå hva som forårsaker dem.

Årsaker

Bakterier bor vanligvis i en persons munn. Bakterier er ansvarlig for å konvertere mat i til syrer. Mat brikkene, blandet med syrer, bakterier og spytt alle sammen, noe som resulterer i dannelsen av en klissen substans kjent som plakk. Som en person tygger maten sin, plakk tendens til å bli sittende fast til tennene. Over tidens gang, som plakk ikke fjernes fra tennene, viser det til en substans som kalles tartar. Tartar begynner å irritere tannkjøttet, som resulterer i sykdommer som Gingivitt eller periodontitt.

Tannråte begynner å skje hvis plakk ikke fjernes fra tennene. For en gjennomsnittlig person begynner plakk å sette i 20 minutter etter spising, til slutt skade emaljen på tennene, og å lage hull i tennene, som i dental terminologi regnes som dental hulrom. Omsorg for dental hulrom er ikke en overnatting prosedyre; en person trenger å være konsekvent i rengjøring tennene. Men når tennene eller hullene, har blitt dannet en persons tenner, kan de bare være korrigere av en profesjonell tannlege.

Behandling

Fylling er en av de mest vanlige behandlingene valgt av enkeltpersoner som har dental hulrom. Tannleger fyller vanligvis tennene ved først å fjerne forfalt materialet ved hjelp av en drill, og deretter bruke et annet materiale, ofte å Porselen eller kompositt harpiks, for å fylle den opp. I noen tilfeller, gull, sølv og platina brukes også. For frontal tenner er porselen og kompositt harpiks vanligvis foretrukne, som begge matche utseendet av naturlige tenner i en person.

Den andre metoden er 'kroningen'. Hvis den tann strukturen er betydelig begrenset og dental hulrom er omfattende, kan dette være det foretrukne alternativet. Det første trinnet er fjerning av området forfalt eller er skadet. Når den skadede delen er fjernet, plasseres en krone over toppen av tann, derfor dekker området. Ofte ganger, kronen er laget av metall eller kompositt harpiks eller porselen, og er festet med en metallisk struktur.

Som tilfellet er med noen form for behandling; tidligere det begynner, jo bedre blir resultatet. Hvis tennene blir tatt i sine tidlige stadier, skaden kan være betydelig begrenset og kan selv bli reparert gjennom riktig behandling.