Tannpleie

Overraskende fakta om dental angst

En rapport publisert i 2010 utgaven av australske Dental Journal avslørte at om lag 16% av alle voksne i Australia har en høy dental frykt. Slike dental angst kan ikke virke som et stort problem, men den har store konsekvenser på helsen til mange australiere.

Når noen er redd for besøk til tannlegen, vil han ende opp har dårligere oral helse samt besøke tannlegen mindre regelmessig. Dette er typen mennesker som bare ikke møter opp sine planlagte avtaler med tannlegen eller selv Avbryt slike avtaler.

Hvorfor folk frykt tannleger

Folk som frykter tannleger har ulike grunner for deres frykt. I visse tilfeller har voksne fortsatt vonde minner, etset i deres sinn, av dårlige erfaringer de gikk gjennom når du besøker tannlegen under deres barneårene. Faktisk, barna kan være sterkt påvirket av smertefulle erfaringene fra un empathic tannleger, som vil fortsette i sine voksne år.

I andre tilfeller kan noen mennesker har feilaktig tro at tannbehandling ville skade. Heldigvis er dental fagfolk stadig mer klar over sine pasienter frykt. Tannleger vedta effektive, pasient-vennlige strategier for å gi enkle og milde Tannpleie til alle pasienter.

Gjennom en rekke metoder, kan dental fagfolk effektivt identifisere og motvirke dental angst hos pasienter.

Betydningen av tannlege besøk

Realisering av betydningen av regelmessige dental oppfølging kan hjelpe du overvinne din frykt. Tilgang til dental tjenester er medvirkende til å sikre god oral helse. Faktisk, American Dental Association anbefaler at voksne bør ha en tannlegetime minst en gang i en seks måneders periode.

Du bør innse at tannleger ikke bare behandle oral helse. De tjener også den viktige rollen du vedlikeholde sunn tannkjøtt og tenner. Dette betyr at regelmessig tannlege besøk vil gjøre deg mindre utsatt for dårlig munnhygiene.

Andre grunner For å unngå tannleger

Frykt er ikke den eneste grunnen hvorfor folk unngå tannleger. Mange andre grunner finnes, inkludert kostnadsbegrensninger. En 2011 rapport publisert i australsk Institutt for helse og velferd avslører at mer enn en tredjedel av australske dentate voksne forsinket eller helt unngås besøke tannlegen på grunn av kostnader problemer.

Ikke å ha dental forsikring er en annen faktor som bidrar til å unngå tannlege besøk. En 2011 studie av australieren Off av helse og velferd avslører at dobbelt andelen uforsikrede voksne (45%) unngått besøke tannlegen, sammenlignet forsikret voksne (22,9%). Dette understreker den kritiske rollen som forsikring spiller i oral helse. Forhånd barrierer, spesielt, er en potensiell barriere som forsikring kan bidra til å overvinne.

Pasienten apati er et annet aspekt som bidrar til å unngå tannlege besøk. Slike en likegyldigheten overfor odontologi kan påvirke oral helse.

Det finnes også eksempler der folk bare besøker tannlegen som en siste utvei. Heller enn å gå til regelmessige dental kontroller, gå de bare til tannlegen når påvirket av bestemt fordypning problemer. Dette er ikke tilrådelig siden forebygging av tannproblemer (laget mulig gjennom regelmessig tannlege besøk) er en mye bedre tannhelse plan i forhold til behandling av tannproblemer.