Tannpleie

Bør jeg få hele gebiss eller partials?

Dilemma å velge mellom full proteser og partials er virkelig et valg du har å gjøre med profesjonelle råd. Kosmetiske tannleger og familie tannleger kan veilede sine pasienter hvor omfattende problemet er og hva den beste fremgangsmåten og svaret ville være for pasientens velferd.

Hva er en protese?

En protese fungerer som en erstatning for manglende tenner og vev, og det kan være tatt ut og satt tilbake i munnen. Mens det tar tid å bli vant til seg proteser, og de ikke virkelig føler som ekte tenner, er dagens protesene mer komfortabel og naturlig ute enn de pleide å være.

Fullstendig eller full proteser

Etter fjerning av alle gjenværende tenner og tannkjøtt vev har en sjanse å helbrede er en KONVENSJONELL full protese klart for plassering i munnen om åtte til 12 uker etter tennene er fjernet. Som helbredelse foregår, samtidig som er du uten tenner.

UMIDDELBAR protesene er tilpasset opprettet på forhånd av målinger og modeller av jaw under en tidligere besøk og settes umiddelbart etter at alle gjenværende tenner er fjernet. Selv om det betyr at brukeren ikke har gå en periode uten tennene, krympe tannkjøttet og bein i helbredende perioden. Derfor er en ulempe av umiddelbar protesene at de vil kreve flere justeringer for å passe og vil sannsynligvis måtte være relined flere måneder etter innsetting fordi bein som støtter tennene fornyer som det gror og forårsaker proteser å bli løs.

Protesene er skreddersydd i en dental laboratorium fra visninger tidligere tatt av munnen. Hele gebiss har base i kjødet farge og hviler over tannkjøttet. Øvre basen dekker gane/taket av munnen din. Bunnen av i lavere gebiss er i form av en hestesko til tungen.

Partielle proteser

Partielle proteser brukes når noen tenner mangler og noen naturlige tenner forblir. Proteser fest til vanlig tenner og erstatte de som mangler. Protesene er konstruert av vev farget akryl eller lett metall legering.

En flyttbar delvis protese/bro består av erstatning tenner knyttet til base, og ofte er forbundet med metall ramme å holde i gebiss på plass. Dette brukes når det er fortsatt noen friske naturlige tenner i kjeven.

En fast bro. er å erstatte tenner ved å sette kroner på tennene på begge sider, feste kunstige tenner til dem og sementere broen på plass. I tillegg til en delvis gebiss fylle ut tomrommene opprettet av manglende tenner, kan det også hindre andre tennene fra å endre sine posisjoner. Mer naturlige er en delvis protese som er flyttbare og har interne vedlegg i stedet for klips som festes til tilstøtende kroner som må for noen av tennene å gi ankere.

Husk at familien tannleger og kosmetiske tannleger kan forklare proteser prosessen deg i detalj og besvare dine spørsmål.