Tannpleie

Hva du trenger å vite om invisalign behandlingsprosessen

Invisalign fungerer som en meget nyttig og effektiv behandlingsalternativet i tilfeller av enkle malocclusions. I tillegg til å behandle din tannproblemer, apparatet gir mange andre fordeler, inkludert: enkel bruk, suveren munnhygiene, slitasje og utmerket esthetic. Men har det sine begrensninger.

Invisalign behandlingsprosessen

Om du mottar en konvensjonell ortodontiske apparatet eller invisalign, uendret diagnostiske utarbeidelse. Slike en forberedelsesfasen omfatter:

-En innledende vurdering av malocclusion.

-Diagnostisering det spesifikke vilkåret.

-Planlegging behandling behov.

-Fullføre forbehandling poster, som inkluderer bite registrering, panoramautsikt og lateral cephalometric røntgenbilder polyvinylacetat sloxane visninger og bilder.

En klar variasjon oppstår under behandling, hvor klinikere har en begrenset rolle å spille under behandling med invisalign, i motsetning til behandling med faste ortodontiske apparater. For gjennomsiktig plast klammeparentesene er forbehandling poster innlemmet i en simulert virtuelle behandling som er formulert med 3D CAD-CAM-teknologi. Deretter vurdere klinikere virtuelle behandling satt opp for å vurdere egnetheten av foreslåtte endelige plasseringen av tennene.

Clinician kan bare ha modifikasjoner på virtuelle behandling satt opp før aligners er gjort. Derfor ville flere ekstra apparater være nødvendig for en mer presis behandlingsplan, i tilfelle aligner ikke er tilstrekkelig. Men kan ytterligere justering og fabrikasjon av helt nye sett med aligners brukes for å oppnå denne presise behandlingsplan.

Hvilke betingelser kan behandles?

En 2003 rapport publisert i Journal of ortodontiske Research gir nyttig innsikt i suksesser invisalign apparater i behandling av ulike tannproblemer. Slike tannproblemer inkluderer:

-Mild tilbakefall etter fast-apparatet terapi.

-Mildt malaligned malocclusions som vanligvis har stimlet eller avstand mellom 1mm 5 mm.

-Ikke-skjelettaktig innsnevret buene som kan utvides via begrenset tipping av tennene.

-Dyp overbitt problemer, for eksempel klasse II division 2 malocclusions. Gjeldende tilfeller innebære overbitt som kan reduseres ved å fremme av fortenner eller inntrenging.

Hva kan ikke behandles?

Akkurat som enhver annen form for behandling har aligners også visse begrensninger. Ulike forhold kan være vanskelig å behandle bruker apparatet eller er selv kontraindisert. Disse inkluderer følgende tilfeller:

-Buene som har flere mangler tenner.

-Skjelett anterior-posterior avvik som overstiger 2 mm.

-Overdreven forekomster av kroningen og avstand mer enn 5 mm.

-Sentriske okklusjon og sentral-forretningsforbindelsen avvik.

-Fremre og bakre åpne biter som må lukkes.

-Alvorlig rotert tenner overstiger 20 grader.

-Ekstrudering tenner.

-Tennene viser kort klinisk kroner.

-Tennene som er alvorlig tippet (over 45 grader).

I tillegg til innebygd kapasitet og begrensning av aligners spiller pasienter motivasjon en nøkkelrolle i vellykket behandling. Dette er på grunn av at slike apparater er avtagbart, i motsetning til konvensjonelle klammeparentesene som sitter godt fast på plass. Du bør også være ganske ivrig på riktig plassering av din usynlig bukseseler, siden deres åpenhet gjør dem lett å misplace. Faktisk avslørte en 1998 studie, publisert i Journal eller klinisk kjeveortopedi, at en sjettedel av pasienter som bruker lignende usynlig apparater mistet dem, hovedsakelig på grunn av deres åpenhet og være flyttbare.