Tannpleie

Screening for tmj dysfunksjon rekke bevegelse herskere

American Dental Association (ADA) antyder at tannlegen er den anbefalte profesjonelt til skjermen for TMJ dysfunksjon sin evne, og en av de raskeste måtene å skjermen for dette dysfunksjon er å ta en rekke bevegelse måling av kjeven åpning.

Siden TMJ skjelettlidelser grunnlaget av craniofacial og masticatory, kan en dysfunksjonelle kjeven felles ha innvirkning på stabiliteten i tenner og ansikts muskler.

Moderne tannleger har mange måter som de kan skjermen for TMJ dysfunction, inkludert men ikke begrenset til:

Imaging (røntgen, MRI, CT skanner)

Felles vibrasjon analyse

Doppler

Auskultasjon (stethoscope)

Manuell palpasjon

Medisinsk historie

En rask test som tannleger kan bruke til skjermen for TMJ dysfunksjon er å ta en rekke bevegelse mål. Dette gjøres ved hjelp av enten et lite utvalg av bevegelse skala hersker, boley måle eller en ortodontiske hersker.

Hva tannlegen er ute etter er å se om det er noen begrensning å åpne kjeven. Som andre ledd i kroppen, bør TMJ kunne bevege seg fritt uten begrensning. Når det er dysfunksjon, som en innskrenket bevegelighet kan for eksempel det bety at det er en muskel problem eller en låst kjeve.

Låsing kjeven

Tannleger referere til en lukket lås kjeven til situasjonen når den felles "disc" er fast foran felles leder (condyle), dermed begrense bevegelse ved åpning. En rekke bevegelse skala målingen viser begrense på maksimum åpning. Vanligvis bør du maksimalt åpne 40 mm, eller om det de tre fingre.

Et begrenset utvalg av bevegelse i kjeven kan foreslå at det er en låst kjeve, men det betyr ikke alltid at dette er tilfelle. Som antydet, kan et begrenset utvalg av bevegelse betegne en muskel dysfunksjon, blant personer som knipe tennene mye og har sår ansikts muskler.

Tannleger også bruke rekke bevegelse linjalene til å måle avstanden som kjeven kan flytte til siden. Kjent som lateral utflukter, måle avstanden kjeven kan flytte til siden kan fortelle tannlegen hvis det er et problem med kjeven felles flytting av riktig posisjon.

Hvis riktig kjeven felles er dysfunksjonelle for eksempel, kan det være problemer bevegelige kjeven til venstre. Unormal tygge mønstre ved hjelp av kjeven tracking-teknologi kan også identifisere finnes dysfunksjon i enten felles under masticatory bevegelser.

Selv med overflod av avansert teknologi tilgjengelig for tannleger, vil mange skjermen pasienter raskt på eksamen ved hjelp av dental utvalg av bevegelse.