Tannpleie

Vurdere den tannkjøttsykdom behandlingen rett for deg

Om tannkjøttsykdom behandling er aldri ideelt, finnes det forskjellige valgmulighetene anvendelig for å finne en som passer best for deg. Noen av disse alternativene inkluderer reseptbelagte legemidler, samt kirurgiske og ikke surgical prosedyrer. Snakke med din tannlege profesjonell om situasjonen og løsningene kan være best for bestemt problemet. Her er noen av de mest populære alternativene:

Medisiner

Tannlegen kan anbefale antibiotika bruke i kombinasjon med en annen tannkjøttsykdom behandling for å redusere eller eliminere bakterier assosiert med problemet. Noen kan også forskrives til kontroll plakk og gingivitt, som kan føre til tannkjøttsykdom. Antibiotikaet kan komme i form av en munnen skylling eller som en chip som med jevne mellomrom utgir medisiner. I stedet for (eller i tillegg til) den reseptbelagte medisinen, din fagpersonell kan anbefale en merkevare av tannkrem som inneholder fluor og et antibiotikum for å redusere plakk og gingivitt.

Ikke-kirurgisk

Problemet kan være små nok til å være effektivt behandles med en ikke-kirurgisk prosedyre, som regelmessige dental kontroller ups og skalering og root høvling.

Regelmessige dental kontroller ups - det anbefales at alle blir vanlig sjekke ups to ganger i året der en hygienist fjerner plakk og tartar som naturlig bygger opp og herdes på din tannoverflaten. Hvis du har tegn på tyggis sykdommen, kan behandling innebære å få en profesjonell rengjøring oftere.

Skalering og Root høvling - selv om dette er en nonsurgical, en lokal bedøvelse administreres fordi det involverer skraping fjerne plakk og tartar, i tillegg til å jevne den grove flekker på tann roten. Dette fjerner bakterier og gir en renere overflate for tennene. Denne prosessen er vanligvis gjort hvis du har herdet plakk under tannkjøttet som må fjernes.

Kirurgiske

Hvis stoffet og ikke-kirurgisk tyggis behandlinger ikke arbeidet eller problemet er mer alvorlig, kan tannlegen anbefale et kirurgisk alternativ. Noen eksempler:

Klaff kirurgi - i denne prosessen, periodontist heisene tannkjøttet tilbake så tartar kan fjernes. Noen ganger er skadet beinet overflaten glattet. De plasseres slik at de passer tett rundt tannen, redusere størrelsen på mellomrommet mellom to. Dette reduserer områdene der skadelige bakterier kan vokse, som kan føre til periodontal problemer.

Bone lærhud og fett - Hvis problemet inneholder bein forverring, tannlegen kan anbefale et bein pode. Fragmenter av din egen bein, et syntetisk ben eller et donert bein brukes til å erstatte de skadede områdene og tjene som grunnlag for gjenvekst av bein.

Guidet vev gjenfødelse - hvis bein som støtter tennene er ødelagt, må denne fremgangsmåten til å stimulere bein og vev vekst. Det er vanligvis gjort i kombinasjon med klaff kirurgi og innebærer å sette en liten mesh-lignende stoff mellom bein og vev. Kontrollerer vekst av vev.

Bein kirurgi - denne prosessen er vanligvis gjøres når det er moderat til alvorlig bentap. Benet er faktisk omformet for å redusere kratere, som gjør det vanskeligere for bakteriene vokse.

Ikke vent å snakke med din tannlege profesjonell når du tror du har behov for tannkjøttsykdom behandling. Hvis ikke adressert raskt, kan det føre til alvorlige helseproblemer.