Tannpleie

Forstå prosessen med tannbleking

Teeth whitening er en svært effektiv metode for lysere fargen på tennene uten å skade den eller å fjerne deler av overflaten. Ifølge en rapport publisert i British Dental Journal i April 2005, nesten alle whitening tilnærminger i dag arbeid, fordi den viktigste faktoren i effektiviteten av blekemidler eller whitening behandling er konsentrasjonen av agent og eksponering varigheten.

Hvorfor folk trenger det?

Som mennesker alder, deres tenner får mørkere, delvis på grunn av aldring, men også på grunn av hva vi drikker og spiser, samt andre personlige vaner som røyking. Kaffe, te, rødvin, solbær juice og andre matvarer og drikker som inneholder sterke farger kan også ha noen effekt på den generelle tenner fargen. Tennene kan også begynne å mørkne på grunn av bruken av spesifikk antibiotika. Noen personer vil naturlig ha mer av en grå nyanse enn andre, mens flere andre kan ha hvite flekker på tennene på grunn av sykdom eller vanlige tannråte.

Det er flere årsaker til hvorfor noen kanskje ønsker å få tennene hvitnet. Vi alle forskjellig; og akkurat som våre huden og håret er forskjellig, så gjøre tennene. Svært få individer har tenner som er strålende hvitt. Tartar kan også ha innvirkning på din tenner farge. Noen kan ha flekker under emaljen dekselet eller liten fordypning sprekker kan vises på tennene som deretter tar opp flekker.

Hva innebærer det?

Den vanligste metoden for profesjonell tannbleking er bleking. Tannlegen vil først vurdere å avgjøre om tannbleking er riktig for din sak og også informere deg om tilgjengelige alternativene.

Kanskje er den mest utbredte typen whitening en kjent som "tannlege-overvåket" tann whitening, som gjøres hjemme. Her får du noen gel skuffer som inneholder spesielle gel som er laget for å passe inn i munnen ligner på tyggegummi-skjold. Du Følg en hjem rutine gitt av tannlegen.

Et annet alternativ er «side av stolen whitening». I dette tilfellet, setter tannlege, terapeut eller hygienist en gel eller gummi skjold på tyggis beskyttelse. Der etter de søke tannbleking produktet til tennene med en skuff som er spesielt laget.

I flertallet av whitening produkter er virkestoffet vanligvis hydrogen karbamidperoksid målt til passende mengder. For eksempel, US Food and Drug Administration bare godkjenner disse gels som er under 6 prosent Hydrogenperoksid eller 16 prosent eller under av karbamid peroxide. Samtidig utsikt den vitenskapelige komité for forbrukerbeskyttelse EU alle gels som inneholder konsentrasjoner høyere enn disse ikke å være trygg.

Hva er mulige bivirkninger?

Etter eller i løpet av behandlingen, kan noen finne at tennene har blitt ganske følsom for kulde. Noen andre kategorien av pasienter kan oppleve ubehag i tannkjøttet, noen sår hals eller få hvite flekker langs deres tyggegummi linje. Alle disse symptomene er oftere enn ikke flyktig og bør forsvinner etter et par dager etter behandling.

British Dental bleking Society understreker at det er viktig for alle dental terapeuter og tannpleiere å foreta passende opplæring i alle dental bleking teknikker slik at de kunne bistå i levering av vellykket whitening for alle sine dentale pasienter.