Tannpleie

Noen munnhygiene tips

Hvert eneste aspekt av våre liv er forbundet med oral helse. God tannhelse forbedrer utvilsomt vår selvtillit samt mellommenneskelige relasjoner. Det er med rette sagt at munnen er vinduet til kroppens helse systemisk sykdom kan først bli klart her. Også, kan en også finne tegn av ernæringsmessige mangler i munnen. Ta vare på ens munnhygiene er ikke en vanskelig ting å gjøre og hvis gjort riktig kan unngå ekstra utgifter og unødvendig smerte.

Noen av de beste måtene å opprettholde god munnhygiene er nevnt nedenfor.

1) børsting

Tannleger anbefaler å børste minst to ganger daglig, dvs om morgenen og rett før sengetid. Dette reduserer oppbygging av plakk betraktelig.

2) bruke riktig teknikk

Det er tilrådelig å børste frem og tilbake med korte streker starter med ytre tennene først og sakte jobbe deg til indre tennene. Til slutt, pensel flater brukes for tygge mat.

3) tanntråd

Det er ikke mulig å nå alle områder mellom tennene av penselen alene. Tanntråd minst en gang er om dagen anbefalt å ha en god munnhygiene.

4) tungen rengjøring

Bakterier tendens til å samle på tungen over en tidsperiode. Dette kan føre til dårlig ånde, ellers kjent som halitosis i dental lingo.

5) bruk av munnvann

Munnvann ikke bare hjelper i herding dårlig ånde, men også hindrer ansamling av bakterier som til slutt ansvarlig for tannkjøttsykdom.

6) bruk av elektrisk tannbørste

Elektriske tannbørster sies å være mer effektiv enn de vanlige som deres oscillasjon og vibrerende bevegelser hjelpe bedre fjerning.

Ikke ta godt vare på ens munnhygiene kan føre til følgende problemer:

1) tannråte

Tannråte kan skje med folk i alle aldre så lenge det er naturlige tenner i munnen. Det er forårsaket av bakterier som lever i munnen, de fester seg til tennene danner en fargeløs substans som kalles plakk. Disse bakteriene feed på sukker og produsere syrer, som til slutt føre til tann å forfalle.

2) tannkjøttsykdom

Dette er også forårsaket av bakterier i plakk. Tannkjøttet pleier å bli opphisset og starte blødninger på grunn av angrepet av disse bakteriene. Hvis venstre ubehandlet, fører det til lomme formasjon mellom tennene og tannkjøttet, som senere kan resultere i tap av tenner.

Opprettholde munnhygiene kan redde oss fra disse tannproblemer.