Tannpleie

Er alle keramisk dental kroner riktig for deg?

De siste årene vokst populariteten til alle keramisk Tannkroner dramatisk deres naturlig utseende og raskere produksjon. Men er de et godt valg for deg? Finn ut de viktigste fakta om dem og anser sine fordeler og ulemper med å ta den rette avgjørelsen.

Hva de er

Alle keramisk Tannkroner fungerer på samme måte som deres tradisjonelle motparter som er laget av metall. Dette er caps som er montert over ødelagte tenner. På denne måten gjenopprette skadede tennene sin form og funksjon. Det spesielle med disse bestemt restaureringer er materialet som de er laget av. De er laget av solid keramisk materiale. Foreløpig er zirkonium oksid typen keramisk materiale brukes til å lage protetikk.

Gjør og montering

Tradisjonelt har disse restaureringer gjort i laboratorier. Nå, de er laget i kontorene til tannleger med bruk av CAD/CAM-teknologi. Denne teknologien er basert på 3D-design og utskrift. Den brukes for å lage kroner og andre restaureringer fra blokker zirkonium oksid materiale.

Etter den opprinnelige tannen er rengjort, omformet og koniske, tas inntrykk av tennene. Inntrykk er brukt til å lage restaurering. Deretter er restaurering montert over forberedt tannen.

Fordeler og ulemper

Den største fordelen med alle keramisk Tannkroner er naturlig utseende. De ser ut som ekte tenner og kan gi deg et vakkert smil. De er lettere enn deres tradisjonelle motparter og dette legger til komforten av pasienten. Restaureringer laget av dette materialet er perfekt bio-kompatible. Tannkjøtt vev kan vokse rundt dem og sikre dem på plass selv mer effektivt. Materialet kan ikke forårsake en allergisk reaksjon.

Den mer brukte CAD/CAM-teknologien har gjort det mulig for alle-keramiske restaurering produsert og montert raskere. De er laget i huset, og dette forkorter tiden mellom den første fremgangsmåten for å forberede tann og montering av kronen betydelig. Dette reduserer behovet for montering en midlertidig krone og flere behandlinger. Samtidig, har for den nyskapende teknologien å produsere mest passende restaureringen, det å bli operert av en profesjonelt trente og erfarne profesjonell med gode tekniske ferdigheter.

Alle-keramiske restaurering anses å være mindre sterk og robust spesielt i forhold til sin metall motstykker. Denne oppfatningen er endret som bedre materialer og mer avansert teknologi brukes for å gjøre disse kroner. De blir en stadig lenger levetid.

Samlet er alle keramisk Tannkroner et godt valg som de er laget av et sterkt og holdbart materiale av en erfaren profesjonell.