Tannpleie

Bionic tenner

Praksisen med å bruke implantater erstatte manglende tenner er fanger på raskt. Den økende populariteten til denne prosedyren er alle media dekning implantater har fått de siste årene. Mesteparten av pasienter jeg ser synes å ha noen forståelse av bruk av implantater og deres fordeler. Det er sannsynligvis fremgang i odontologi i de siste tjue årene, og fortsatt forbedre daglig.

De mest bemerkelsesverdige forbedringene er enkel plassering og forutsigbarhet av pasient utfall, som har vært større innflytelse bak bevegelsen av denne fremgangsmåten fra kjevekirurgs kontor til de generelle tannlege. Pasienter nod forsiktig når jeg sier at det å plassere et implantat er vanligvis lettere enn fjerner en tann - fra både tannlegen og pasientens perspektiv. Men tross pasientens tvil om denne uttalelsen nesten hver gang pasienten rapporterer at de hadde svært lite smerte etterpå, trenger ofte ingen smerte medisiner.

Som ordet sprer seg og folk bli bedre informert om implantatet, vil denne fremgangsmåten bli en enda mer populær. Jeg har hatt flere pasienter be om å få deres faste broer erstattet med implantater og andre pasienter ber å gi slipp på de tradisjonelle rotfyllinger og kronen prosedyrer og bare fjerne tannen og plassere et implantat (og mange respekterte tannleger foreslår dette også). Pasienter med proteser har implantater oftere som prosedyren blir rimeligere.

Jeg vil ikke komme inn i tekniske aspektene av implantater i denne kolonnen fordi det er rikelig med informasjon om prosedyrene på Internett. I utgangspunktet er en liten Titan sylinder plassert i området og tillatt å fusjonere med bein månedene. I noen tilfeller er det ikke nødvendig å vente og restaurering kan plasseres umiddelbart, disse en dag implantater vil bli diskutert på et senere tidspunkt. Restaurering av et implantat etter at det har sikringer med bein er enda mindre komplisert enn tradisjonelle kroner- og den innebærer ingen boring!

Hvis du ikke er kjent med implantater, bør du lære mer om dem. De generelle tannlegen kan forklare alle fordeler og ulemper for din personlige situasjon. De fleste tannleger som gjør tannkirurgi kan plassere implantater, men det krever en stor investering i utstyr, forsyninger og utdanning. Dersom din tannlege ikke plass implantater, vil de kunne henvise deg til noen som gjør.