Tannpleie

Hva er dental skallfasetter?

Dental skallfasetter er et relativt nytt fremskritt i moderne kosmetisk tannbehandling. Før dental skallfasetter brukt kosmetiske tannleger Tannkroner endre form og farge av en tann. Tannkroner kan brukes til å re-forme tann å fylle mellomrom, forlenge en tann eller selv korrigere mindre ortodontiske problemer. Ulempen med en krone er at mye av tannen naturlige strukturen er tapt å gjøre plass til kronen.

Bruk av dental ferniss brakt flere fordeler til kosmetisk tannlege pasienter - primærskjerm er at skallfasetter kan brukes kosmetisk i mye på samme måte som kroner, men uten nesten like mye tap av den naturlige tann strukturen.

Hva er skallfasetter?

Dental skallfasetter er svært tynn, tilpasset håndlaget skall av tann-farget materiale som dekker overflaten av tennene.

De kan gjøres fra Porselen eller harpiks komposittmaterialer. Porselen veneers motstå flekker bedre enn harpiks skallfasetter og ser mer naturlig siden de reflekterer lys mye som emaljen på naturlige tenner.

Harpiks skallfasetter har fordelen av å bli tynnere og krever derfor enda mindre fjerning av tannoverflaten. Det anbefales at du diskuterer med kosmetisk tannlegen det beste valget av finér for deg.

Fordelene med dental skallfasetter

De laget av porselen tilbyr en rekke fordeler i forhold til sammensatte bånd eller Tannkroner.

Mens skallfasetter fortsatt tilby samme muligheten til å endre en tann farge og form som dental kroner, anses skallfasetter en mer konservativ behandling.

Akkurat som med porselen Tannkroner gjør bruk av porselen i produksjon av ferniss det naturlig motstandsdyktig mot flekker. Porselen veneers ser svært naturlig og når anvendt på en individuell tann, porselen veneers farge matchet med omkringliggende tennene for å få et blandet og naturlig utseende.

Hva tannproblemer kan skallfasetter brukes til?

Dental skallfasetter benyttes av tannleger å løse en rekke kosmetiske problemer. Disse inkluderer:

• Forme tenner: tenner kan forlenges eller forkortes slik at smilet til ansiktstrekk

• Mellomrom mellom tennene: tenner kan utvides for å fylle mellomrom mellom tennene

• Tenner flekker: visse typer tenner flekker, som flekker forårsaket av tetracycline eller andre medikamenter kan ikke rettes gjennom tannbleking prosedyrer; skallfasetter kan dekke denne type flekker

• Skadet tenner: denne kategorien inkluderer sprukket eller ødelagte tenner

• Skjeve tenner: mindre ortodontiske korreksjoner kan fremstilt benytter dental skallfasetter

Er du en god kandidat for dental skallfasetter?

Det er viktig å vurdere de langsiktige effektene av noen kosmetiske dental prosedyre. For eksempel bruk av dental skallfasetter er ikke reversibel og selv om de kan vare lenge, som med alle protetikk, de til slutt må byttes ut.

Må du spør tannlegen alle dine spørsmål om dental skallfasetter og avgjøre om du er en god kandidat for det samme.

Følgende er noen flere fakta om porselen veneers som kan hjelpe en mer detaljert diskutere med din tannlege.

• Farge: Hvis du planlegger whitening tennene, gjør dette før du får veneers, så passer hvitnet skyggen av tennene naturlig til skallfasetter. De kan ikke være hvitnet.

• Egnethet: tannlegen vil fortelle deg hvis ikke du er en god kandidat for skallfasetter. Noen vanlige årsaker til dette kan omfatte: usunn tennene med en utilstrekkelig mengde eksisterende emalje tannoverflaten eller for personer som knipe eller grind deres tenner.

• Holdbarhet: skallfasetter er holdbare, men bør de chip eller sprekk, de er ikke kan repareres.

Dental finér prosessen

Har porselen veneers vanligvis krever tre avtaler på din tannklinikk. Den første avtalen er en konsultasjon til å svare på spørsmål og utvikle en behandlingsplan basert på dine behov. To flere avtaler vil være behov - en å forberede tennene og den andre til å bruke dine nye dental skallfasetter.