Tannpleie

Invisalign behandling: rette tenner uten seler

Selv en tenåring ville enig at å ha et smil fylt med fine rett tenner er et flott konsept. Men er ideen om iført tradisjonelle braketten og wire klammeparentesene for to år å oppnå straight tennene mye vanskeligere å få avtalen på.

Tenåringer gruer seg bukseseler - og for dem det gjør awkward øyeblikk som er naturlig for tenåringer å erfaring, enda mer vanskelig.Ikke bare gjør mat blir fanget i parentes og kabler, gjør det svært ubehagelig for brukeren, men det kan føre til plakk akkumulering og økt potensial for tannråte.

For voksne som fagfolk, er tradisjonelle klammeparentesene enda mindre mulig.

Heldigvis, det er en løsning til tennene rette uten ledninger og parentes! Invisalign er en ortodontiske behandling som bruker en rekke klare, flyttbare aligners som snapper på plass på tennene og med langsom press, flytte tennene overtiden til ønsket sted.

Siden aligners er avtagbart, kan du fortsette spise, børste og tanntråd tennene på vanlig måte!

Invisalign prosessen

Se etter en tannlege som er en sertifisert Invisalign leverandør. Prosessen starter med en konsultasjon som Invisalign sertifisert tannlegen vil avgjøre om du er en god kandidat for behandling. Noen komplekse ortodontiske tradisjonelle klammeparenteser kan fortsatt være anbefaler. Hvis du er en god kandidat for Invisalign, tannlegen vil diskutere prosessen samt finansielle forpliktelser og du vil være forberedt på å gjøre vedtak.

Komme i gang med Invisalign

Invisalign tannlegen vil begynne med å ta inntrykk av tennene og skape en digital 3D image din bite. Fra disse bildene kan tannlegen begynne å kartlegge en presis behandlingsplan. Fra denne digital representasjon, vil du kunne se hvordan tennene vil se på hvert trinn i behandlingen. Når dette er gjort, er det tid å bestille din skreddersydde aligners og komme i gang med behandling!

Hva er Invisalign aligners?

Invisalign laboratoriet bygge din skreddersydde aligners basert på tennene visninger og din personlige behandlingsplan. I motsetning til regulering som ofte irriterer tannkjøttet inne kinnene, er Invisalign aligners laget av en behagelig å bære BPA-fri plast.

Bare bære aligners hele dagen og natten mens du sover. Du er fri til å fjerne aligners for opptil 2 timer per dag. Så når du spiser eller børste og tanntråd tennene - tale eller vil si din bryllup løfter, gå videre og fjerne aligners!

Ved iført din aligners, begynne tennene forsiktig og gradvis å flytte til riktig rett og sunn posisjon. Best av alt, merke folk rundt deg ikke engang du er gjennomgår en ortodontiske behandling - siden aligners er praktisk talt usynlig.

Hvor ofte må jeg kontroller under Invisalign?

Fleste antar at de har konstant dental avtaler mens Invisalign. Ingenting kunne være lengre fra sannheten. Om hver sjette uke anbefales det å besøke tannlegen for en sjekk opp.

Hvor ofte kan jeg endre aligners?

Omtrent annenhver uke, vil du ha et nytt sett med aligners, kommer du til neste trinn i behandlingen. I motsetning til tradisjonelle tannregulering der du bare se resultatene på slutten, får du se hvor mye nærmere du er til å ha sunnere og rettere smil som gjenspeiler smilet du har drømt om på hvert punkt i prosessen.

Hvor lenge er hele Invisalign behandling?

Invisalign behandlinger siste vanligvis omtrent ett år for voksne. For tenåringer, lengden på behandling er lik som tannregulering, opp til 2 år - men føler ikke så lenge. Siden barns tenner ikke dekkes av ledninger og braketter, pågår være synlig mye raskere og motivasjon er innebygd i prosessen.

Del av ansvaret er opp til deg. For optimal fremgang må Invisalign aligners bæres for timer per dag gjennom hele behandlingen. Iført aligners kan mindre enn dette forsinke din suksess.