Tannpleie

Hva gjør en tannlege kosmetisk spesialist?

Hvis du er på jakt etter en ny tannlege kan du finne deg selv med mange spørsmål. Plassering og avstand vil uten tvil være øverst på listen, men du kan også lure på hva akkurat ditt problem er og hvorvidt du må se en ekspert. Kanskje du har selv sett en annonse for en kosmetisk tannlege knytte det høres tiltalende, men du kan også finne deg selv lurer, hva nøyaktig gjør en tannlege kosmetisk spesialist? Vel, teknisk er det ingen faktiske kosmetisk spesialitet anerkjent av American Dental Association (ADA). Men vil de fleste tannleger markedsføre seg kosmetisk spesialister fordi det gjenspeiler typen arbeid de gjør. Hvis du er nysgjerrig for dental spesialiteter ADA gjenkjenner, så les videre.

Det er ni klinisk spesialiteter anerkjent av ADA. Dental folkehelsen er for utøvere som arbeider for å bedre dental helsen til befolkningen i et gitt område, ikke bare privatpersoner. Endodontics er for tannleger som er opptatt med behandling og studie av tannlegekontoret masse (bunt av vev og celler i midten av en tann). Muntlig og maxillofacial patologi omhandler studiet av jaws, munn og omegn. Muntlig og maxillofacial radiologi er spesialister som opererer og tolker den diagnostiske imaging brukes i mange tannbehandling. Muntlig og maxillofacial kirurgi gjelder spesialister som opererer på skader, defekter og sykdommer i hodet, Haisommer, nakke, ansikt og området rundt. Pediatric dentistry (som var en gang kjent som pedodontics) gjelder tannbehandling for barn. Prosthodontics gjelder studiet av strukturene som støtter tennene. Prosthodontics gjelder diagnose, behandling og vedlikehold av manglende eller baktalt tenner. Hver av disse spesialiteter er store skoler studie med tusenvis av utøvere og forskere verden over.

En tannlege som fungerer med følgende kunne anser seg selv en kosmetisk spesialist: plasseringen av broer, livfullt eller implantater; bit gjenvinning eller tyggegummi løfter; bonding, tann omforme og generell whitening. Disse prosedyrene utgjør flertallet av hva som anses som kosmetisk tannbehandling. Vanligvis en tannlege som inneholder plasseringen av dental materiale på tenner eller tannkjøtt, fjerning av gums eller dentale struktur, eller rengjøring, whitening eller forbedring av det generelle utseendet på tennene kan betraktes kosmetisk spesialist. Så hvis du leter etter en tannlege, du kan være trygg å vite vil hvilken du kunne utføre de fleste noen av disse fremgangsmåtene.