Tannpleie

Hva slags protese er riktig for deg?

Protesene er skreddersydd apparater som erstatter manglende tenner. De hjelpe folk få muligheten til å spise en rekke mat- og dermed forbedre ernæring-forbedre utseendet og kan gå en lang vei å gjenopprette en persons selvbilde.

Mesteparten av tiden, er proteser slitt i løpet av dagen og fjernet natten å tillate muntlig vev å slappe av.

Det finnes to typer proteser: full eller fullstendig proteser, som brukes når alle tennene mangler, og partials, som brukes når noen tenner mangler. Hvis en person mangler de fleste, men ikke alle tennene, anbefaler tannleger vanligvis utpakking gjenværende tennene slik at hele gebiss kan gjøres.

Komplett proteser: Får Full Monty

Komplett proteser, som erstatter alle tennene, er tilpasset for å matche tannkjøtt vev og holde plast eller porselen tennene på plass av tetting tannkjøttet eller gjennom tannimplantater. Det finnes to typer konvensjonelle proteser: umiddelbar og konvensjonelle.

Pasienter som har hatt dental utdrag kan utstyres med umiddelbar proteser samme dag. Pasienter som får umiddelbar protesene er spart forlegenhet å leve uten tenner, selv for en kort tid. Umiddelbar proteser også hjelpe redusere blødning fra utdrag og beskytte utsatte vev. De koster ofte mer enn komplett proteser som følger, men fordi de vanligvis må tilpasses etter tannkjøttet helbrede og krympe.

Konvensjonelle protesene er langsiktige proteser slitt for ca fire år, avhengig av pasientens bentap og absorpsjon. Pasienter får konvensjonelle proteser snarest seks uker etter utvinning, men noen tannleger anbefaler vente så lenger.

Det er viktig å huske at protesene ikke er det samme som tenner. De ser ut som tenner og er konstruert for å utføre mesteparten av funksjonene til tennene. De kan ikke føle seg mye som tenner og noen pasienter trenger å justere dem. Det er ikke uvanlig for pasienter å rapportere innledende problemer spise og snakke med proteser.

Partielle proteser: Fylle hullene

Partielle proteser brukes til å erstatte noen manglende tenner og fylle hull som kan forstyrre spise, snakke og komfort. De er forankret på plass med klips eller presisjon vedlegg, som er mer naturlig utseende, som omgir naturlige tenner. Naturlige tenner som anker partielle proteser noen ganger trenger kroner satt på å forbedre passer.

Hvordan ta vare på Tannproteser

Bortsett fra passende perioden, bør proteser være tatt ut hver kveld og dynket i vann eller en protese løsning over natten. Og akkurat som pasienter er rådet å børste tennene etter hvert måltid, proteser krever rengjøring etter spising. Mens din protesene er fortsatt ute, rense dine naturlige tenner, tannkjøtt og tungen med en myk tannbørste.

Proteser bør rengjøres hver dag bruker gebiss pensel eller myk tannbørste og en protese renere eller mild flytende såpe. Noe strengere kan skade dem, herunder tannkrem. Pass på å rense din proteser før du setter dem tilbake i munnen.