Tannpleie

Viktige ting å vite om proteser

Protesene er kunstig erstatninger og også falske tenner. De kan fungere som en erstatning for manglende eller forfalt tenner. De kan være fjernet fra munnen og satt tilbake når du måtte ønske. Proteser gjøres i målinger av hver pasient. De er designet til å passe perfekt i munnen cavities av pasienter. Dette er gunstig for eldre mennesker som tenner har falt av, eller de som har mistet sine tenner eller lider råtten tenner. I slike tilfeller kan tannlegen anbefale dem å gå for proteser hvis andre behandlingstilbud ikke passer for dem.

Når forfalt tennene er fjernet fra munnen, fører det en masse problemer med folk. Først av alt, tenner gi støtte til lepper og kinn. Dernest hjelpe de tygging mat. En person som tenner har falt av blir svært selvbevisst og kan gjerne selv smile foran andre. Proteser vil være svært nyttig i slike tilfeller å forbedre ansikts utseende.

Proteser kan være laget av plast eller porselen. Porselen tenner kan vare mye lenger enn plast, de også se mer lik de naturlige tennene. Det er imidlertid noen ulemper knyttet porselen tenner på grunn som mange tannleger disse dager anbefaler pasienter å gå med plast de.

Typer proteser:

Proteser kan være delvis eller fullstendig. Når en pasient har kun manglende tenner, kan partielle proteser brukes for denne personen. Dette er igjen av to typer - faste og flyttbare. Anta at en person mistet et par tenner på grunn av noen grunn, kan han gå for faste eller flyttbare partielle proteser i slike tilfeller. Flyttbare Endodonti er billigere enn løst seg. Vanligvis pasienten er bedt om å velge mellom to.

Komplett proteser brukes når hele tenner på enten kjeve må fjernes. Det finnes fire typer av hele gebiss tilgjengelig - standard, umiddelbar og implantat beholdt Cu-Sil proteser.

Bli vant til tennene i munnen:

Menneskekroppen vurderer alle ting som er plassert i munnen som mat. Når du begynner å bruke proteser først, kan hjernen gjenkjenne det som mat. Dette kan resultere i økt salivary sekret i løpet av de første dagene av bruken. Det kan virke en litt beklemt på første som munnen produserer mer spytt enn vanlig hele dagen.

Andre problemer som kan oppstå først er ubehag og munnen sår. Når du ler eller gjøre overdreven facial bevegelser, kan proteser flytte rundt litt. Du kan også ta litt lengre tid å tygge maten mens iført proteser. Så er det tilrådelig å spise myk mat og skjær den i små biter før du spiser. Du må være tålmodig som kroppen din er å bli vant til disse nye falske tenner.