Tannpleie

Hvor å kvitte seg med tyggis problemer

Hvordan bli kvitt Gum Problem med profesjonell hjelp?

Skikkelig vare på tannkjøttet er en viktig del av din generelle oral helsetjenester. Sunt tannkjøtt tilbyr tennene god støtte og sjansene for å utvikle fordypning problemer er også betydelig redusert. Usunn tannkjøtt kan føre til en rekke dental sykdommer tennene og oral helse. Forskning tyder på at mange kroniske helseproblemer er knyttet for tannkjøttsykdom.

Hva er tannkjøttsykdom?

Det er hovedsakelig skyldes dårlig dental hygiene og dannelse av dental plakk og kalkulus tannkjøttsykdom er betennelse i infiserte tannkjøttet. La oss gi deg noen informasjon på dental plakk og kalkulus. Dental plaque er en utfelling av slim, bakterier og mat rusk dannet på tennene overflaten. Plakett når blir vanskelig innskudd skjemaet kalkulus, ofte kalt tartar. Den overholder fast til hvite forårsaker tyggis betennelse.

Plakk-assosiert tannkjøttsykdom: gingivitt og periodontitt

Plakk er synlig på tennene overflaten av mer enn 7 av 10 voksne og det kan bli fjernet ved riktig rengjøring og børsting tenner. Nå, langsiktig forekomster av plakk eller tartar på tennene eller under tannkjøttet forårsaker gingivitis, en form for periodontal sykdom. Det fører til infeksjon og betennelse av tyggegummi. Noen av de vanligste symptomene på gingivitt er hovne og rød tannkjøttet, vedvarende dårlig ånde og munnen sår. I tillegg blør tannkjøtt ofte når du pusser tennene. Gingivitt står for rundt 70% av tannkjøttsykdom.

Følgende årsaker øke risikoen for gingivitt:

Dårlig munnhygiene

Hormonelle endringer under graviditet, puberteten, månedlige menstruasjon eller overgangsalderen (det øker tannkjøtt følsomhet)

Ukontrollert diabetes

Alvorlige infeksjoner

Familiehistorie med dental sykdom

Behandling

Det er viktig å besøke en profesjonell tannlege hvis børsting alene ikke kan kurere gingivitt. Din tannlege ekspert vil undersøke tilstanden din muntlig effektivt, spesielt den swollen og myk, rødlig tannkjøtt. I de fleste tilfeller er plakk eller tartar synlig ved foten av tennene. Mange dental fagfolk kan be deg å gjøre en dental røntgen å sjekke om sykdommen har spredd seg til støtte bunnen av tennene. Generelt, ekspert dental fagfolk bruker sandete tannkrem, en elektrisk tannbørste og verktøy kalt scalers for å fjerne akkumulert rusk. Prosessen er ofte betegnet som skalering.

Forsiktig dental hygiene er utmost betydelig etter behandling gingivitt av profesjonelle tannleger. Børsting og tanntråd, er profesjonell tann rengjøring minst to ganger i året ofte anbefalt av dental eksperter hvis gingivitt er mer alvorlig. Noen ganger antibakterielle munnen skylling er også anbefalt av tannleger å hindre retur av gingivitt.

Periodontitt

Periodontitt er en annen alvorlig tannkjøttsykdom som oppstår hvis gingivitt ikke er behandles riktig. Det ikke bare påvirker tannkjøttet, men også vev tennene og støttefilene bein også. Periodontitt utvikler ofte periodontal gapene mellom tannkjøtt og tannen. Hvis ikke behandles riktig, tann blir løs og til slutt falle.

Behandling

Spesialist tannbehandling kan kurere periodontitt effektivt. Erfarne dental fagfolk tilgang generelt alvorlighetsgraden av denne tannkjøttsykdom ved å overvåke dybden av hver periodontal lomme dannet mellom tann og tyggis. Så renser han effektivt periodontal lommen ved en tann fjerne plakk eller tartar. En ekspert tannlege med riktig pleie vil også glatte ut din tannoverflaten ved tannkjøtt. Dette hjelper slutt bak tyggegummi på tannen og også skjuler lommen.

Forebygging

Gode dental hygiene er den beste måten å forhindre enhver form for tannkjøttsykdom.

Det er viktig å pusse tennene på en forsvarlig måte minst to ganger om dagen. Tannlegen kan også anbefale deg anti-plakett eller anti-tartar tannkrem avhengig av tilstanden din tannlege.

Dental tanntråd er svært viktig å fjerne plakk eller små biter av mat akkumulert i mellom tennene og under tyggegummi linje. Dette er områdene som manuell tannbørste ikke tilgang.

Sammen med regelmessig børsting eller tanntråd, er det alltid anbefalt å bruke en antiseptisk mouthwashes for å redusere formasjonen av plaque forårsaker bakterier i munnen.

Kjøpe en tyggis stimulator, en enkel enhet med en gummi spissen som brukes til å rense og stimulerer tannkjøttet for god sirkulasjon og også hindrer tannkjøttsykdom effektivt.

Det er også viktig å besøke en erfaren tannlege for profesjonell tannpuss minst hvert halvår for å fjerne plakk som kan utvikle selv etter forsiktig børsting og tanntråd.

Fremfor alt, et sunt kosthold som inneholder masse mat med antioksidanter og andre essensielle næringsstoffer vil øke kroppens immunforsvar makt til å bekjempe bakterier dannelse og bemerkelsesverdig hjelper deg å beskytte tannkjøtt og tenner.