Tannpleie

Lære barna hvordan å praktisere god munnhygiene

Det er viktig å lære barna hvordan å praktisere god munnhygiene. Holde munnen og tennene ren og frisk siden tidlig alder vil sikre en lysere og sunnere smil og vil øke barnets selvtillit senere i livet.

Hvorfor man bør tilstrebe å vedta god munnhygiene vaner

Sviktende å lære barnet å pusse tennene og rengjør munnen ordentlig i tidlig alder vil føre ham utvikle visse helseproblemer. Selv om barn ikke gjør bruk av tennene permanent ennå, de skal lære å ivareta deres melketenner med omsorg og oppmerksomhet. Dermed vil de utvikler en jevn vane å rydde tennene, og senere de vil vite hvordan du ser etter tennene permanent uten mye innsats.

Alle barn reagerer forskjellig på foreldrenes innsats å lære ham god munnhygiene. I de fleste tilfeller er timing viktig. Vanligvis anbefaler barn høyne eksperter at denne bestemte prosessen bør undervises så tidlig som mulig.

• Foreldre kan starte 'tannpuss' barnas i en tidlig alder, for å sikre et riktig munn hygiene og introdusere tann penselen rutine til sine barn. I dette tilfellet, oppnås å holde tennene rene ikke gjennom faktiske tennene børsting, men heller gjennom tørke barnets tannkjøttet og utbrudd tennene med en våt klut etter hvert måltid.

• Vanligvis den faktiske tennene børsting prosedyren, som en del av den samlede munn hygiene rutinen, begynner et sted etter den tolvte eller attende måneden. I denne tidlig alder utføres børsting av foreldrene, som også gir barnet med grunnleggende instruksjoner om hvordan du gjør dette på egenhånd senere.

Litt går en lang vei med små barn så foreldre må være veldig tålmodig og vedvarende i deres innsats.

• I de fleste tilfeller foreldre kan introdusere tannkrem til barnet, eller etter en alder av tre. De bør imidlertid være forsiktig gjelder bare en liten mengde tannkrem på børsten. Eksperter anbefaler vanligvis ikke mer enn en ert størrelse ball tannkrem skal brukes med barn rundt tre.

Det er viktig at barnet forstår at tannkrem ikke er mat, og at det ikke bør svelges men spyttet ut etter børsting scenen.

• Under disse første trinnene av munn hygiene læringskurven, sette et godt foreldrenes eksempel er avgjørende. Foreldre bør børste tennene sammen med deres barn å vise dem hvordan det gjøres faktisk.

• De fleste vet at det anbefales å pusse tennene i minst tre minutter; barn men vet ikke dette. Dental spesialist si at kvaliteten på penselen er viktigere enn tiden bruke på gitt aktiviteten. Med andre ord tenner børsting bør gjøres så best som mulig, selv om ikke gjort så lenge som nødvendig. Viktigste er ikke gå glipp av noen bruddstykker av mat fast mellom tennene, spesielt når rengjøring disse vanskelig å nå jeksler på baksiden av munnen.

Vanligvis er det OK for barn over fire år å pusse tennene på egen hånd, under tilsyn selvfølgelig. Barn tannleger anbefaler tilsyn barn når du pusser tennene opptil åtte.

Tipsene nedenfor er viktig, og det vil gjøre prosessen med å vedlikeholde en god munn hygiene mindre av en prøvelse for både foreldre og barn:

• Barn bør undervises at å opprettholde god munnhygiene er en pågående og svært viktig forpliktelse.

• Kontroller barnets tenner etter børsting, dette vil gjøre ungen forstå at god munnhygiene er avgjørende, og at mamma og pappa er ganske alvorlig om det (dette også styrker vane).

• Foreldre må lære barna riktig tennene børsting teknikk. Flossing og mouthwashing er ikke på menyen i denne tidlig alder så foreldre har alle muligheter til å lære sine barn å børste tennene riktig.

God munnhygiene vil ikke bare spare barn mot tannråte, dårlig ånde og ulike munnen sykdommer, men vil også øke sin selvtillit.