Tannpleie

Hvordan å forebygge eller behandle tyggis sykdommen

Hvis du har en mild tilfelle av tannkjøttsykdom, kan du legge merke til blødning fra tannkjøttet på penselen eller spise, disse symptomene kan normalt 'reverseres' ved å opprettholde god munnhygiene. Det anbefales at du pusser tennene minst to ganger om dagen og tanntråd eller bruke interdental penselen daglig. Dette skyldes tannkjøttsykdom skyldes plakk som regrows daglig. Området tannkjøttet ikke dekkes av penselen daglig hvis det var på underarmen vil dekke et område på størrelse med hånden din. Overflater involvert kan bare nås ved å rense mellom tennene.

Hvis det er nødvendig, kan en tannlege eller hygienist gi munnen en grundig ren og fjerne spjåke seg ut fra tennene. Også din tannlege eller hygienist kan gi deg råd om hvordan du effektivt rengjøre tennene for å hindre plakett bygge opp i fremtiden.

God munnhygiene

Den beste måten å behandle tannkjøttsykdommer er å alltid praksis god munnhygiene. Dette omfatter:

Pusse tennene for mellom 2-3 minutter to ganger om dagen (en gang i morgen og en gang på kvelden før du går til sengs)

Bruke en elektrisk tannbørste hvis mulig - er dette med mindre du har ANUG som er et ekstremt tilfelle av tannkjøttsykdom. ANUG forårsaker smertefulle sår som betyr at du bør bruke en myk tannbørste slik at du irriterende videre

Bruke en tannkrem som inneholder fluor (fluor er et naturlig mineral som beskytter mot tannråte)

Tanntråd tennene regelmessig (anbefalt daglig)

Ikke røyke

Besøke tannlegen om hvert halvår

Bruke et munnvann

Det anbefales at du bruker munnvann til å kontrollere oppbygging av plakk. Dette er viktig fordi plakk inneholder noen dårlige bakterier som irriterer tannkjøttet gjør dem sår resulterer i tannkjøttsykdom. En stor andel av plakk vokser på tungen, den påvirkes ikke av børsting og interdental rengjøring. Denne plakk kan motvirkes av munnvann og tungen rengjøring. Du tannlegen skal kunne anbefalt av munnvann som du skal bruke, hvordan du bruker det og tungen rengjøring.

Akutt nekrotiserende ulcerøs gingivitt

ANUG er nå heldigvis en sjelden alvorlig tannkjøttsykdom som må behandles av tannlegen. Foreløpig behandling involverer spesifikk antibiotika som mål i forårsaker spiroketen.

Det passende antibiotikumet er metronidazole. Det vil stoppe smerte raskt innen en dag. Men dette er bare en midlertidig behandling. For å unngå gjentakelse og ytterligere gum ødeleggelse. Du trenger profesjonell behandling fra en tannlege eller hygienist.

Denne sykdommen for øyeblikket borte fra Storbritannia i flere år. Det kan imidlertid returnere. På 1980-tallet så vi tilfeller hver måned. De fleste tannkjøttsykdom er smertefri før det har kommet til stadiet der utdrag kreves. Årvåkenhet er den beste måten å unngå de verste effektene. Se en god hygienist. Hvis du blir fortalt at du trenger å få tennene fjernet på grunn av tannkjøttsykdom, få en ny mening. Muligheten til å behandle tannkjøttsykdommer varierer mellom utøvere.

Tannlege behandlinger:

Følgende behandlinger kan brukes til å behandle gingivitt, periodontists og ANUG:

Skala og polering - denne profesjonell ren utført av en tannpleieren fjerner plakk og tartar

Root planlegging - noen tilfeller Gingivitt eller periodontitt krever root planlegging som er en dyp feilfri under tannkjøttet å kvitte seg med noen bakterier som er under tennene.

Periodontal kirurgi - dette er for alvorlig tannkjøttsykdom som i noen tilfeller kan det være nødvendig å fjerne en berørte tann.

Ubehandlet tannkjøttsykdom:

Ubehandlet tannkjøttsykdom kan føre til ytterligere komplikasjoner som:

tap av tenner

viker tannkjøtt

følelsen av løs tenner

tyggegummi abscesser (samlinger av pus som er svært smertefullt)

skade periodontal ligament (vevet som forbinder du tann til kontakten)

skade alveolar benet (dette er bein i din kjeve som inneholder kontaktene på tennene)

Hvis du mistenker at du har tannkjøttsykdom bør du besøke tannlegen. Men for å unngå å få sykdommen, bør du opprettholde god munnhygiene.